Glögg (okunuşu: "glue-gh"), genellikle noelde tüketilir ve "parlayan kor" anlamına gelir.
İsveç usulü sıcak şarap için viski, votka ve kakule kabuğu ile gelen aromatik tatlar tarifi farklılaştırır.

Malzemeler;
- 1 şişe kırmızı şarap
- 1 ya da 1/2 bardak viski veya votka (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm (ayrıca servis için 1 çay kaşığı)
- 1 yemek kaşığı kakule
- 1 dilim taze zencefil
- 1 çubuk tarçın
- 8 diş karanfil
- 2 yemek kaşığı file badem
- Süsleme için: portakal dilimleri
Hazırlanışı:
Şarap, viski veya votka (hangisi kullanılıyorsa), şeker, portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm, kakule, bir dilim zencefil kökü, tarçın çubuğu ve karanfili üç litrelik bir tencereye koyulur. 77°C'de ısıtılır ve 2 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır ve bir saat bekletilir. Meyveleri ve baharatları çıkarmak için süzülür ve hafifçe yeniden ısıtılır. Servis bardağına birkaç badem ve kuru üzüm eklenir ve bir dilim portakal ile süsleyip servis edilir.