18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

Mezeciler

Mezeciler- Yeni Yıl Sofranız İçin

1. Reşat Balık

reşat balık.jpgReşat Balık'ın lakerda, somon füme, somon pastırma, ahtapot salata, haşlanmış karides, tarama, levrek marin, isli midye, topik, kabal çiçeği dolması, soslu hamsi ve isli uskumrudan oluşan yılbaşı kutusu yeni yıl sofranızda yer alabilir.

Anasondan gelen tatlılık deniz ürünleri mezelerindeki tuzu dengeler. Tüm rakılarla farklı sulandırma oranları ile denenebilir. İsli, füme tatlar (çok baskın olmamak kaydıyla) yüksek anasonu rakılarla iyi bir denge yakalar.


mezeci metin.jpg2. Mezeci Metin

Mezeci Metin'in zeytinyağlılardan gravyer krokete farklı soğuk ve sıcak mezeleri yeni yıl sofranızda yer alabilir.

Rakıda asidite yoktur ama yemeklerdeki yağlılığı dengeleyebilecek anason vardır. Bu tip mezeler yüksek anasonlu rakılarla uyum sağlar.





3. Mezme

mezme.jpgYeni şehre eski adet diyip eski İstanbul ve Antakya mezelerini Kurtuluş'a taşımış olan Mezme'nin tirsi balığı marine, içli köfte gibi mezelerinin yanında yılbaşı için elbette ki tatlı baharatlı mezeleri öne çıkıyor.

​Yaprak sarma, midye dolma ve topik yüksek anason tatlılığı ile iyi uyum sağladığı gibi deniz mahsüllü mezeler ve Antakya mezeleri rakısını daha sulandırılmış veya yumuşak içimli sevenler için eşlikçi olabilirler.


4. Martı Şarküteri

martı.jpgMarti Şarküteri'nin Yeşilköy dükkanında zaten çok zengin olan meze menüsü yılbaşında lahana sarma, mücver, topik ve midye dolma ile daha da zenginleşecek.

Topik, lahana sarma ve midye dolmanın tatlı baharatları ile mücvertin yanında yenen yoğurdun asiditesini dengeleyecek olan anason tatlılığı sebebiyle bu mezeler yüksek anasonlu rakılara uygun eşlikçiler olacaktır.


5. Gourmet Garage

gourmet garage.jpg

İsli çerkez peyniri, emmantal peyniri, beyaz peynir gibi peynir seçeneklerini, kuru et, pastırma gibi şarküteri ürünlerini ve anasonlu gevrek gibi pastane ürünlerini bir arada bulunduran Gourmet Garage yılbaşı sofralarına şarküteri tabağı eklemek isteyenler için uygun bir seçim.

Peynirlerin laktik asit ile dengelenen yağlılıkları ve et ürünlerinin proteini hem yumuşak hem yüksek anasonlu rakılarla uyum içinde olabilir.