18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

Viski ve Çikolata Uyumu


Podisi 

podisi.jpgFrambuaz & gül &limon/ Citrus & lavender & marzipan / Adaçayı & lime butter & limon aromalarına sahip çikolatalarla hem Lowland hem de özellikle Kuzey Highland bölgesine ait malt viskliler uyum sağlar.

 

Portakal & tarçın ile özellikle 18 yaş civarı blended İskoçlar, ayrıca Speyside malt viskliler eşleştirilebilir.

 

Pembe biber & çilek ile meşe ve is aroması belirgin ayrıca meyvemsi notaların hissedildiği minimum 12 yıllık blended İskoçlar uyum sağlar.

 

Defne Tokay

Defne Tokay.jpg

 

İçindeki kırmızı elma ve tarçın lezzeti arasında harika bir oran yakalanmış olup, sütlü çikolatanın yumuşaklığı da kakao parçalarının sertlik ile dengelenmiştir. Daha az süt oranına sahip seçeneklerle isi ve meşe aromasının daha hafif hissedildiği blended ve malt viskiler özellikle Highland ve Speyside maltları uyum sağlar.  

 



Makbush

 

Makbush.jpgPralinler ile meşe ve is aroması önde olmayan genç blended İskoç viskiler uyum sağlar.

Zencefilli tatlı lezzetler ile bünyesinde özellikle zencefil ve hafif tatlımsı aromalar barındıran 18 yıllık blended İskoç viskiler yada hafif isli ve baharat dokunuşlarının olduğu minimum 12 yıllık blended İskoç viskiler eşleştirilebilir.

Çikolata kaplı çilekler ile Highland bölgesine ait malt viskiler uyum sağlar.

Çikolata kaplı portakal şekerlemesi ile minimum 18 yıllık blended İskoç viskiler eşleştirilebilir.

Panettone ile bünyesinde daha tatlı aromalar bulunduran Speyside malt viskiler uyum sağlar.

Tablet çikolata eğer minimum %70 bitter bir çikolata ise her viski ile uyum sağlar.

 

O Atölye

 

O Atölye.jpgKosta Rika'nın Upala bölgesinden üstün kaliteli, tek kaynaklı Trinitario, tam gövdeli lezzet potansiyeline sahip, Nahua'da tek merkezde kontrollü fermantasyon yapılan kakao çekirdeklerinden üretiliyor.

Sarı meyveler, kırmızı meyveler ve karamel notalarına sahip bu çikolataların %80 ve %55 sütlü seçenekleri de var.

 

Daha az süt oranına sahip seçeneklerle isi ve meşe aromasının çok güçlü olmadığı tüm blended ve malt viskiler özellikle Highland ve Speyside maltları uyum sağlar.  

 

Gamze Baş

 

Gamze Baş.JPGGiresun Fındığı ezmeli pralin & kayısı pestili ile meşe aromasının dengeli olduğu, hafif tatlımsı aromalara sahip 15 yıl civarı blended İskoçlar ve Speyside bölgesine ait malt viskiler eşleştirilebilir.

 

Urfa isot ganaj & orman meyveli karamel ile meşe aromasının ve isin daha güçlü hissedildiği, ayrıca bünyesinde Speyside maltlarının fazla olduğu minimum 12 yaşa ait blended İskoç viskiler eşleştirilebilir.

 

Bodrum Mandalinası kompot & portakal kabuklu %70 bitter ile hem Highland hem de Speyside bölgesine ait malt viskiler uyum sağlar.

 

Rakı & Üzüm & Nurlu Badem anason aramasının çok baskın olmadığı hali ile tüm Highland ve Speyside viskilerle denenebilir.

 

 **Viski eşleştirme önerileri by Murat Çark**