18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 ANASON VE 4 PEYNİR

​​2.jpg



1. Beyaz Peynir

​Salamurada beklemiş beyaz peynir damakta tuzludur. Anasondan gelen tatlılık beyaz peynirdeki tuzu dengeler. En klasik eşlikçi olmasının sebebi işte bu dengedir. Yüksek anasonlu rakılarla tuzlu beyaz peynirler eşleştirilebilir.​



3.jpg


2. İsli Çerkes

İsli füme tatlar (çok baskın olmamak kaydıyla) yüksek anasonlu rakılarla eşleştirilebilir.




4.jpg



3. Taze Keçi Peyniri

Rakıda asidite yoktur. Ama taze keçi peyniri gibi asiditeye sahip peynirlerle yüksek anasonlu brakılar eşleştirilebilir. Anasondan gelen tatlılık yiyeceklerdeki asiditenin dengelenmesini sağlar.


5.jpg


4. Bergama Tulumu

Çilingir sofrasındaki umami lezzetlerden bergama tulumu düşük alkollü (1'e 2 sulandırılmış) rakılarla eşleştirilebilir.