18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 5 Farklı Salata ve Üzümler

​​salata.jpg



Salata ve üzüm eşleştirilmesinde tariflerdeki malzemeler kadar kullanılan sos da eşleştirme için önemli bir unsurdur.​​


1. LİMONLU SALATALAR

limonlu salata.jpgBol yeşillikli, limonlu basit bir salata ile asiditesi yüksek üzümleri eşleştirebilirsiniz. Limonlu salata sosu içindeki asit seviyesi o kadar yüksektir ki, şarabın tadı ekşi hissedilebilir. Çok yüksek asit seviyesine sahip üzüme ihtiyacınız vardır.


Üzümler; Sauvignon Blanc, köpüren şarap, Chablis, Emir




sezar salata.jpg2.Sezar Salata (Caesar Salad)

Hotel Caser's Palace'ın sahibi ve şefi Caeser Cardini (1896-1956) tarafından yaratılan bu salatanın ilk tarifinde marul, sarımsak, kruton, parmesan peyniri, yumurta, zeytinyağı ve Worchester sosu yer alırken, Caeser'ın kardeşi Alex de mayonez ve ançüez ile sosu zenginleştirmiş. Ançüezden gelen uzluluk, parmesan peyniri, sirke bazlı sos ile yüksek asitliğe sahip beyaz üzümler eşleştirilebilir.


Üzümler; Arneis, Sauvignon Blanc, Riesling, Emir, Vasilaki, Sıdalan


3. TON BALIKLI SALATA

ton balık.jpg

​Ton balığı gibi pembe etli balıklarla aromatik rozeler, hafif gövdeli kırmızılar ve yüksek asiditeye sahip beyaz üzümler eşleştirilebilir.


Üzümler; Pinot Noir, Gamay, Sauvignon Blanc, Emir, Chardonnay, Kalecik Karası, Merlot





ballı hardal.jpg4. BALLI HARDAL SOSLU TAVUKLU SALATA

Tavuklu salatayı hafif gövdeli beyaz veya kırmızı şarap ile eşleştirebilirken salatanın içine ballı hardal sosu girince tatlılığı dengeleyebilecek üzümlerle eşleştirilebilir.


Üzümler; Gamay, Pinot Noir, Kalecik Karası, Gewürztraminer, Riesling ( Alman Auslese)




5. GREEK SALATA

greek salata.jpgYunanca'da bu salatanın tam adı 'horiatiki salatası' olup, 'köy salatası' anlamına geliyor. Çoban salatasına benzemekle beraber üzerine zeytin ve peynir eklenerek yapılmaktadır.

Malzemelerinden özellikle zeytinyağının ve beyaz peynirin yapısı ile bölgesel üzümler öncelikle düşünülebilir ve yüksek asitli, meyvemsi beyaz üzümlerle eşleştirilebilir.


Üzümler; Assyrtiko, Verdejo, Sıdalan, Vasilaki, Emir