18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER


Klasik Burger / Cheese Burger

klasik.jpg

Klasik burgerin içerisinde kullanılan farklı soslara göre uyum değişebilir. Genel olarak proteini ve yağı dengelemek üzere tanenli, gövdeli bir kırmızı şarap ile eşleştirebilirsiniz.

Üzümler; Cabernet Sauvignon, Shiraz, Boğazkere, Öküzgözü, Acıkara, Tempranillo, Zinfandel



balık burger.jpg

Balıklı Burger

Balığın tuzunu ve yağını dengelemek üzere yüksek asitli beyaz veya düşük tanenli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir.

Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Kalecik Karası, roze ve köpüren şaraplar



Tavuklu Burger

tavuklu.jpg


İster ızgara ister kızarmış olsun bir tavuk burgeri hafif-orta gövdeli, yüksek asitli beyaz şaraplarla eşleştirebilirsiniz.

Üzümler; Chardonnay, Hasandede, Emir, Sauvignon Blanc




Vejetaryen Burger

vejetaryen.jpgVejetaryen burgerin içinde et içermeyen bir burger köftesi bulunur. Bu burgerler, fasulye (özellikle soya fasulyesi), tahıl veya mantar gibi lezzetlerden yapılabilir.

Daha hafif bir yapıya sahip bu burgerlerle orta gövdeli üzümler düşünülebilir.

Umami hissiyata sahip soya fasulyesi veya mantar burger, umamiyi dengeleyecek düşük tanen, yüksek asiditeye sahip kırmızı üzümlerle eşleştirilebilir.

Üzümler; Pinot Noir, Kalecik Karası, Merlot, Papaskarası, Çalkarası