18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ

yaz viskileri1.jpg





Meyvemsi aromların daha yoğun hissedildiği viskiler yaz aylarında daha çok tercih edilebiliyor.

Yaz döneminde daha çok tercih edilebilecek viskiler hangi yiyecekler ile eşleşebilir?​​




yaz viskileri2.jpg




1. Malt Viskiler

Özellikle meyvemsi özellikleri ile ön plana çıkan Speyside bölgesinden bir malt viski tercih edilebilir.

Speyside viskileri yaza özgü şeftali, kayısı, kiraz gibi meyveler ve buzlu badem ile uyum sağlar.


yaz viskileri3.jpg

2. Blend Viskiler

Ana maltı Speyside ve Highland bölgesinden olan blend viskiler de tercih edilebilir.

Çünkü bu viskiler diğer viskilere göre biraz daha fazla soğutularak ya da bol buzlu olarak tüketilebilir. Hatta köpüren şarap kadehi olarak kullanılan flüt kadehlerde de servis edilebilir.

Buzlu badem, kiraz ve şeftali ile uyum sağlar.

* Buz olacak ise mutlaka içme suyundan yapılmalı ve sadece bir iki tane değil bardaktan taşana kadar iri ve bol olarak tercih edilmelidir. Unutmayalım buzun görevi viskiyi sulandırmak değil, sulandırmak olmalıdır.


yaz viskileri4.jpg


3. Bourbonlar

Özellikle yaz aylarında bol buzlu olarak rahatlıkla tüketilebilen bourbonlar buzlu badem, taze ceviz ve taze fındık ile çok iyi uyum sağlar.






by Murat Çark