Paylaş :

3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ

3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ

Meyvemsi aromaların daha yoğun hissedildiği viskiler yaz aylarında daha çok tercih edilebiliyor.

Yaz döneminde daha çok tercih edilebilecek viskiler hangi yiyecekler ile eşleşebilir?​​
3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ
1. Malt Viskiler

Özellikle meyvemsi özellikleri ile ön plana çıkan Speyside bölgesinden bir malt viski tercih edilebilir.

Speyside viskileri yaza özgü şeftali, kayısı, kiraz gibi meyveler ve buzlu badem ile uyum sağlar.

3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ
2. Blend Viskiler

Ana maltı Speyside ve Highland bölgesinden olan blend viskiler de tercih edilebilir.

Çünkü bu viskiler diğer viskilere göre biraz daha fazla soğutularak ya da bol buzlu olarak tüketilebilir. Hatta köpüren şarap kadehi olarak kullanılan flüt kadehlerde de servis edilebilir.

Buzlu badem, kiraz ve şeftali ile uyum sağlar.

* Buz olacak ise mutlaka içme suyundan yapılmalı ve sadece bir iki tane değil bardaktan taşana kadar iri ve bol olarak tercih edilmelidir. Unutmayalım buzun görevi viskiyi sulandırmak değil, sulandırmak olmalıdır.

3 MADDEDE YAZ VİSKİLERİ
3. Bourbonlar

Özellikle yaz aylarında bol buzlu olarak rahatlıkla tüketilebilen bourbonlar buzlu badem, taze ceviz ve taze fındık ile çok iyi uyum sağlar.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo