18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

3 FARKLI ŞEFTEN YILBAŞI LİSTELERİ

​​

BUÇAK KAZDAL

Burçak Kazdal.jpgMutlaka Tunç Balık ya da Reşat'tan lakerda ve füme hamsi olacak sofrada.

Apartıman'da yaptığımız misket limonlu ya da finger lime'lı taramayı da es geçmeyiz.

Rumeli Kavağı'ndaki Ahmet abiden turşulanmış tırsi, bottarga ve bizim çiftlikten ayran tereyağı.

Yine çiftlikten 10-12 aylık bir Mahyadağı Peyniri yanında annemin yaptığı mini mandalina reçelleri.

Bunlar yılbaşı sofrasındaki demirbaşlar ki yanında iyi bir ekmek varsa başka bir şey aramam.

Bol bool prosecco stili yerli şarap

Etrafı kokutması, elleri ve burunları ısıtması için sıcak şarap ya da dumanı üstünde bol baharatlı bir Apple Toddy.

Hediye olarak da en çok Anason İşlerinden ajanda hediye etmeyi seviyorum sanırım, bu sene çıkacak olanı merakla bekliyorum:)

Yine hediye olarak elde örülmüş patikler, termofor, kendi yaptığım sıcak şarap baharat karışımı ya da güzel bir kitap, örneğin en son okuduğum 'Yılan Balığının Yolu'nu mutlaka hediye edeceğim birilerine.

Benim de hediye olarak beklentilerim var, enteresan bir meyve fidesi, nadir bir tohum ya da yemek tarihiyle ilgili bende olmayan cevher bir kitap. Duyurulur!!


PINAR İSHAKOĞLU

Pınar İshakoğlu.jpgŞampanya her zaman masamızda yerini alır.

Somon gravlaks alışveriş listemiz için ilk aklımıza gelenlerdendir.

Balkabağı salatası olmazsa olmazlardandır.

Annemin yaprak sarması tabii ki!

Viski & bitter çikolata nasıl güzel bir ikilidir.

Yılbaşı punch karışımım :)) 

Portakallı rosto hindi veya kaz ana yemek için tercih edilir.

Bolca yerel peynir masada tüm gece tırtıklanır..

Kakuleli ayva jölem

Pavlova ile tatlı finale doğru..

Fırında kestane nasıl lezzetli!

Narı da unutmayalım tabii:)


SERAY ÖZTÜRK

Seray Öztürk.jpgÇoğunlukla yılbaşı sezonu çok çalışarak geçer, o sebeple evde misafirlerimi en iyilerini hazır alarak geçirmeye çalışırım, sadece ana yemeği pişiririm.

Alışveriş listemde neler bulabilirsiniz;

Mutlaka yeni hasat natürel sızma zeytinyağ,

Krop Knives'dan hediye,

Jilber Barutçiyan 'Türkiye'nin Mantarları' kitabı hediye,

Mutlaka herkese Eminönü'​nden çengel şeker, kırmızı beyaz :)

Sofrada ise;

Nude şarap kadehleri,

Prosecco stili yerli bir şarap ile başlangıç,

Narenciye kabuklu bir dana ciğer pate,

Miralem Peynircilikten 'tarzı siyah' 'aşiran' ve 'endamınur' peynirleri,

Ayva Peltesi (ev yapımı)-

Membrillo ile Madeira stili yerli bir şarap

Kozmaoğlu'ndan Boyun Füme ve Macar Salam

Taze Balık'tan tarama ve somon gravlax

Ve illaki şarap önce beyaz sonra kırmızı

Ana Yemek Ördek Konfit

Savoy Pastanesi, bitter gofret ve profiterol


Mutlu Yıllar herkese!

 

 

​​​