Viski mentorü Ertan Engin’in seçtiği viskilere özel, çikolata
tasarımcısı Defne Tokay’ın tasarladığı leziz artizan çikolataların eşlik
edeceği bu harika geceyi kaçırmayın!
Etkinlik Tarihi: 28 Mart 2022, Pazartesi
Kapı açılış/etkinlik başlangıç saati: 19.00
Etkinlik Mekanı : IWSA
Etkinlik Mekan Adresi: Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No: 13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul
Biletler: https://anasonisleri.com/collections/etkinlikler/products/scotch-chocolate-ertan-engin-defne-tokay
Defne Tokay
93'te Üsküdar Amerikan Lisesi'den, 02'de Avusturya, Innsbruck, Leopold Franzens Üniversitesi'nden mezun oldu. 2003 itibariyle başlayan iş hayatı, onu SEV İnsan Kaynakları Müdürlüğü, ardından Redhouse Genel Müdürlüğü'ne taşıdı. Redhouse'tan ayrıldıktan sonraki 5 yılda Nople Productions'ın kuruluşunda ve paralel olarak, bebek ve çocuk beslenme platformu olan 2 Anne 1 Mutfak'ın kuruluşunda ortak olarak rol aldı. Onlarca ülkeye yaptığı çekim yolculukları esnasında San Sebastian'ın dünyaca meşhur şeflerinin masalarından, Güney Afrika'nın yüzyıllık bağlarında tadım yapma fırsatı yakaladı. 2Anne1Mutfak ise, beslenme ve beslenme psikolojisi üzerine, Cornell ve Stanford Üniversitesi'nin on-line eğitimlerini almasına vesile oldu. Bütün bu girişimlerin bir meyvesi olarak gördüğü Defne Tokay Chocolate ise 2020'nin sonunda, bir pandemi bebeği olarak doğdu. Çikolatayı yetişkin sofralarına taşıma tutkusuyla büyüyor.
Ertan Engin
Ertan Engin, İstanbul Anadolu Turizm ve Otelcilik meslek lisesinde okuduğu 1986-1990 yılları arasında İstanbul Divan Oteli ve Bodrum Halikarnas Disko da barmen olarak çalışmıştır. 1990 yılında bar yöneticisi olarak çalışırken İngiliz uzmanlardan bar eğitimi almıştır.
1996 yılında ismi daha sonra Diageo olan United Distillers' da OnTrade şefi olarak çalışmaya başlamıştır. 12 yıl süresince Event, On Trade KA ve Eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bu süre içerisinde 8 kez İskoçya' da eğitim almıştır. Diageo portföyünde bulunan marka ve kategorilerin de üretim programlarına katılmış ve uzman olmuştur.
2008 yılında Türkiye' nin ilk bar ve kokteyl eğitimi veren okulu olan 'Bar Training Center' ı kurmuş ve 3 yıl süresince Turyid ile sektör çalışanlarına eğitimler vermiştir.
International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
ÖNEMLİ NOTLAR:
Masa düzenlemesi sebebiyle 2 veya daha fazla kişi olarak katılım sağlayacak grupların birlikte katılacağı kişi isimlerini iletisim@iwsa.com.tr adresine iletmelerini rica ederiz.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise iletisim@iwsa.com.tr adresine bildirmenizi rica ederiz.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda atölye etkinliğini ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.
Biletler: https://anasonisleri.com/collections/etkinlikler/products/scotch-chocolate-ertan-engin-defne-tokay