
Tarih: Yeni tarihler belli olduğu zaman eklenecektir.
Saat: 19.00-21.00
Yer: IWSA Sınıf 1; son ders Restoran Alanı
Eğitmen: Ayça Budak (Ayça Budak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız)
Atölye Çalışmasını tamamlayan kişilere “Katılım Sertifikası” verilecektir.
*Kontenjanımız 26 kişiliktir!
1.DERS
Şarap Tarihi
Antik Çağda Asma ve Şarap Üretimi
Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Şarap
İstatistiki Veriler ile Türkiye’de ve Dünyada Şarap Üretimi&Tüketimi
Bölge Bazında Şarapçılık: Bölgelerimizi (Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri) aşağıdaki kıstaslara göre inceleyeceğiz:
- Bölgenin Genel Özellikleri
- Bölgedeki Şarap Rotaları
- Başlıca Üreticiler
- Bölgede Yetişen Başlıca Siyah ve Beyaz Üzüm Türleri

2. DERS
Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Beyaz Üzüm Türleri(Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)
- Narince
- Emir
- Misket
- Sultaniye
- Çavuş
- Yapıncak
- Diğer Yerli Beyaz Üzüm Türleri
Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Siyah Üzüm Türleri (Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)
- Kalecik Karası
- Öküzgözü
- Boğazkere
- Papaz Karası
- Çal Karası
- Ada Karası
- Karasakız
- Merzifon Karası
- Acıkara
- Diğer Yerli Siyah Üzüm Türleri
3.DERS
Son ders restoran alanında gerçekleşecek olup, ülkemizin her bir bölgesine mensup olan Anadolu Lezzetleriyle uyumlu üzümlerin/şarapların eşleşmesinden oluşan uygulamamız yer alacaktır.
Marmara Bölgesi: Kınalı Yapıncak&Lüfer Tartar ve Tost Melba
Karadeniz Bölgesi:Narince&karadeniz Külek Peyniri
İç Anadolu Bölgesi:Kalecik Karası Roze& Kayseri Pastırma
Akdeniz Bölgesi:Acıkara&Humus
Doğu Anadolu Bölgesi:Öküzgözü&Boğatepe Kars Gravyeri
Güneydoğu Anadolu Bölgesi:Boğazkere&Sabırtaşı İçli Köfte
Ege Bölgesi:Misket&Sakızlı Un Kurabiyesi